На превеликий жаль зараз в Україні ми з
вами спостерігаємо з різних інформаційних і комунікаційних платформ своєрідну «компанійщину»
від всілякого роду експертів по дескридитації бібліотек і бібліотекарів. Деякі
з них настирливо стверджують, що автоматизована технологія витіснить
бібліотекаря з більшості інформаційних процесів і остаточно затвердить перевагу
техніки над працівником. От ніби
вони не бачать загальносвітову тенденцію!, що саме Людина
стала не тільки найціннішим ресурсом будь-якої організації, але і найдорожчим! Інша справа якість цього ресурсу. Так от,
в нашій українській бібліотечній спільноті розумні, творчі, новаторські кадри є
і не мало!, а ще вони з «повними пригорщами» ідей і мотивацій! І з однією з них
ми зустрічалися на занятті нашого університету культури «Книга і суспільство».
І це Тетяна Кущук, директор Бердичівської міської бібліотеки, керівник проекту
Молодіжний центр « М-формація». Більшість моїх колежанок з величезною
зацікавленістю слухали її розповідь про прикладне переформатування роботи
бібліотеки «як третього місця», про зміну філософії бібліотечних кадрів Бердичівської
міської бібліотеки та ще чималенько про що.
А ще 19 листопада
2019 року в рамках діяльності методичного об єднання бібліотек закладів вищої
освіти м. Вінниця зав. науково-методичного відділу виступила на фаховій
конференція «Бібліотечний менеджмент в контексті нового часу» з темою
І для знання - Термін професіонали вперше
з'явився в західній соціологічній літературі в середині 1960-х рр. Так стали
називати представників особливого соціального кола, для яких характерні такі
ознаки: 1) застосування професійних навичок, що базуються на теоретичному
знанні; 2) спеціальну освіту і навчання цим навичкам; 3) компетентність,
підтверджена зданими іспитами; 4) наявність кодексу поведінки, що забезпечує
професійну ідентичність; 5) виконання певних службових обов'язків; 6) членство
в професійній асоціації. (Социологический
словарь / Н. Аберкромби, С. Хилл, Б. С. Тернер. - Москва : ЗАО «Изд-во
«Экономика»,2004.-619 с.)
Немає коментарів:
Дописати коментар