20 лист. 2019 р.

Основою кожної дії є мотив - скоріше як констатація

На превеликий жаль зараз в Україні ми з вами спостерігаємо з різних інформаційних і комунікаційних платформ своєрідну «компанійщину» від всілякого роду експертів по дескридитації бібліотек і бібліотекарів. Деякі з них настирливо стверджують, що автоматизована технологія витіснить бібліотекаря з більшості інформаційних процесів і остаточно затвердить перевагу техніки над працівником. От ніби вони не бачать загальносвітову тенденцію!, що саме Людина стала не тільки найціннішим ресурсом будь-якої організації, але і найдорожчим! Інша справа якість цього ресурсу. Так от, в нашій українській бібліотечній спільноті розумні, творчі, новаторські кадри є і не мало!, а ще вони з «повними пригорщами» ідей і мотивацій! І з однією з них ми зустрічалися на занятті нашого університету культури «Книга і суспільство». І це Тетяна Кущук, директор Бердичівської міської бібліотеки, керівник проекту Молодіжний центр « М-формація». Більшість моїх колежанок з величезною зацікавленістю слухали її розповідь про прикладне переформатування роботи бібліотеки «як третього місця», про зміну філософії бібліотечних кадрів Бердичівської міської бібліотеки та ще чималенько про що.






А ще 19 листопада 2019 року в рамках діяльності методичного об єднання бібліотек закладів вищої освіти м. Вінниця зав. науково-методичного відділу виступила на фаховій конференція «Бібліотечний менеджмент в контексті нового часу» з темою



І для знання - Термін професіонали вперше з'явився в західній соціологічній літературі в середині 1960-х рр. Так стали називати представників особливого соціального кола, для яких характерні такі ознаки: 
1) застосування професійних навичок, що базуються на теоретичному знанні; 
2) спеціальну освіту і навчання цим навичкам; 
3) компетентність, підтверджена зданими іспитами; 
4) наявність кодексу поведінки, що забезпечує професійну ідентичність; 
5) виконання певних службових обов'язків; 
6) членство в професійній асоціації. (Социологический словарь / Н. Аберкромби, С. Хилл, Б. С. Тернер. - Москва : ЗАО «Изд-во «Экономика»,2004.-619 с.)

Немає коментарів:

Дописати коментар