5 груд. 2017 р.

Знову «пульсують» бібліотеки Вінниччини #USAID#PULSE #IREX #АМУ #ПУЛЬС

Бібліотеки не стоять осторонь змін у суспільстві, їм і відведена важлива місія у інформаційній підтримці громади в умовах реформи децентралізації.

Тож, беззаперечно бібліотеки Вінниччини взяти участь у проекті #ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», що реалізовується Міжнародною організацією #IREX. Проект ПУЛЬС направлений на посилення спроможності громад, надання можливостей для їхнього формування та подальшого стабільного розвитку. Робота IREX в цьому проекті спрямована на інформування та залучення громадськості до процесу реформ децентралізації.

Спочатку у Вінниці був триденний (16-18 березня 2017 року) тренінг для представників бібліотеки та громадської організації з різних областей України, якому брали участь команди з Волині, Житомирщини, Чернігівщини та Вінниччини, яка була представлена Барським, Бершадським, Томашпільським і Хмільницьким районами. 

В рамках проекту ці команди організовували і провели ряд інформаційних заходів з метою ознайомлення громади з реформою децентралізації.

А 27 листопада відбувся ще один цікавий тренінг «Робота PR-Клубів бібліотек в умовах децентралізації» для представників бібліотек області. Наш тренер Тамара Козицька розповіла, як бібліотеки можуть сприяти висвітленню у ЗМІ інформації щодо процесу децентралізації у своїх громадах, як презентувати цікаві заходи та роботу бібліотеки в цілому.



Окрім того, власним досвідом налагодження внутрішньої комунікації і зв’язку з представниками ОТГ ділились бібліотекарі Дашівської, Брацлавської, Ситковецької, Гніванської, Вороновицької, Лука-Мелешківської, Тульчинської, Немирівської, Калинівської об’єднаних територіальних громад та представники центральних районних бібліотек м. Жмеринки, Козятина, Погребища, Хмільника та обласної бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва. Кожен розповів про свій власний досвід співпраці із ЗМІ. Говорили про ризики які виникають та згадували успіхи, яких досягли саме за допомогою ЗМІ.


Розглянувши ефективні інструменти комунікації з журналістами, учасники намагались підготувати прес-реліз бібліотечного заходу.



В цілому тренінг був надзвичайно інформаційним, корисним та мав практичне значення. Співпраця із ЗМІ для бібліотеки це, в першу чергу, нові можливості вирішення проблем громади, розповсюдження інформації, привернення уваги населення до своєї діяльності та формування позитивної громадської думки.

Отже, робота продовжується. Бібліотека буде надалі розширювати свої послуги та залишатись головним інформаційним центром громади.


Тетяна Кристофорова

Немає коментарів:

Дописати коментар