16 черв. 2017 р.

Дві методичні події червня - Подія перша «Пізнавально- мандрівна»

Сьогодення задало виклик щодо переосмислення досвіду організації роботи бібліотек на принципах централізації і як застосувати мережеву взаємодію бібліотек в цілях побудови сучасної системи організації бібліотечного обслуговування, яка б узгоджувалася з реформою місцевого самоврядування та створення ОТГ. З цією метою 9 червня група директорів ЦБС, ЦРБ, які підвищували свою кваліфікацію на базі Вінницького обласного навчально-методичного центру в галузі культури, мистецтв та туризму, директор ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва Наталя Морозова і зав. науково-методичного відділу Тетяна Марченко здійснили виїзд до Летичівської ОТГ.



Звичайно, таке відвідування розпочалося з екскурсії по Летичівській бібліотеці для дорослих та дитячій бібліотеці.






А далі, за безпосередньої модерації директорів Хмельницької ОУНБ Катерини Чабан та «Тімірязєвки» Наталії Морозової відбулася предметна розмова щодо впливу децентралізації на функціонування бібліотек районів, форматів співпраці бібліотек в ОТГ. У заході взяла участь головний спеціаліст управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької ОДА Ніни Власик. Хмельничани виступили із презентаціями щодо функціонування бібліотек у 26 ОТГ області, реалізації проекту «Пульс», краєзнавчої діяльності бібліотек. Директор Летичівської селищної бібліотеки Ольга Дмухівська ознайомила з досвідом реформування та організації роботи бібліотек в громаді, залучення та використання інвестицій у їх розвиток. 




Результатом професійної зустрічі стала підготовка угоди про співпрацю. 

Окрім цього, наша група відвідали Санктуарію Летичівської Богородиці,



історико-культурний заповідник «Межибіж», 


хасидське кладовище.


Щиро дякуємо представникам селищної ради, Хмельницької ОУНБ, директору і колективу Летичівської селищної бібліотеки та директору державного історико-культурного заповідника «Межибіж» Погорільцю О.Г. за гостинний прийом.

Немає коментарів:

Дописати коментар