3 лют. 2017 р.

Методичний щоденник здачі звітів роботи бібліотек області за 2016 рік


 
3 лютого 2017 року – п’ятниця
Шаргородська централізована бібліотечна система, відновлена у 2015 році, одна з найбільших мереж ЦБС області і включає 41 бібліотеку. До мережі ЦБС входить центральна районна бібліотека, бібліотека-філія районна бібліотека для дітей, 37 сільських (в т. ч. 2 спеціалізованих для дітей),2 міських бібліотек-філій.
 Варто відзначити, що бібліотеки ЦБС у 2016 році  збільшили всі основні контрольні показники роботи. А ще ось цікавезний досвід від  Рахнівсько-Лісової бібліотеки-філії для дорослих. У бібліотеці  є «Валіза вражень», куди користувачі бібліотеки кладуть записки про свої враження, побажання, подяки, пропозиції або і зауваження, що у них виникають після відвідання  бібліотеки.  «Мішечок передбачень»  покращить  настрій, до якого бібліотекар пропонує всунути руку та витягти звідти невеликий аркуш, а на ньому написано «очікування цього дня». Передбачення завжди позитивні, жартівливі і завжди викликають посмішку у відвідувачів бібліотеки.

Ще у бібліотеці є постійно діюча виставка «Запрошуємо на ювілей». Виставка оформлена у вигляді столу сервірованого філіжанками, на яких написані імена письменників-ювілярів, а поряд розкладені книги. Ось так бібліотекарі  «пригощають» читачів книгами авторів-ювілярів.
На жаль, ця бібліотека-філія не укомплектована комп’ютерним обладнанням, але в ЦБС 17 бібліотек мають комп’ютери, з них 10 бібліотек мають доступ до мережі Інтернет.  Але… в інтернет-просторі матеріали на блогах і соціальній мережі фейсбук «застаренькі» тож не бачу сенсу їх популяризувати. Світлини у звіті відсутні тож просто


Немає коментарів:

Дописати коментар