2 лют. 2017 р.

Методичний щоденник здачі звітів роботи бібліотек області за 2016 рік



2 лютого 2017 року – четвер
Нарешті у тексті пояснювальної записки бібліотек району достойно відображено діяльність сільських книгозбірень! І це  про роботу «читалень» Немирівського району.
Так ось коротенька інформація.
Для Ситковецької селищної бібліотеки, за сприяння місцевої ради і особисто селищного голови Михайленка В.М., було закуплено кольоровий принтер та три ноутбуки з підключенням до мережі Інтернет. Відбулося офіційне відкриття інтернет-центру. Комп’ютери, доступ до всесвітньої мережі значно підвищили статус бібліотеки у громаді та розширили  коло її послуг, що надаються користувачам.

В рамках проведення року англійської мови у Великобушинській бібліотеці проведено обговорення книги англійського письменника Редьярда Кіплінга «Ріккі-Тікі-Таві» та перегляд мультфільму. Захід пройшов з метою викликати інтерес дітей до творів Р. Кіплінга, навчити оцінювати вчинки персонажів твору, виховувати любов до природи, спостережливість, допитливість.
Про активізацію роботи бібліотек району по формуванню позитивної мотивації на здоровий спосіб життя  свідчить проведення велнес-тренінга «Здоровим бути модно» у Брацлавській селищній бібліотеці. На заході були присутні представники компанії Оріфлейм, місцеві жителі, бібліотекарі. Присутніх пригощали власноруч приготовленим вітамінним коктейлем (смузі). Навчали скандинавської ходи. Присутні мали можливість скористатися "розумними" вагами і отримати оцінку індивідуальних параметрів тіла. Працівники бібліотеки підготували книжкову виставку на тему «Ми за здоровий спосіб життя».

Урок-застереження  «Життя дається один лише раз» проведено працівниками Райгородської сільської бібліотеки та ЗОШ І-ІІІ ступенів. Під час заходу учасники переглянули документальний відеофільм, слайди- заклики і фотографії проти наркотиків, а також була озвучена статистика смертності пов’язана з їх вживанням . Під кінець заходу в зал були відправлені на гелієвих кульках листівки- заклики до здорового і щасливого способу життя.

Бібліо-квест «Упізнати книгу» проведено бібліотекарем Селевинецької бібліотеки. У грі приймали участь 2 команди. За допомогою карти-схеми бібліотеки потрібно було знайти необхідні для виконання завдання книги. З назв зібраних книг кожна команда мала скласти речення. Квест пройшов весело, визвав зацікавлення дітей.
Можна по різному відноситися до такого свята як Геловін, але… Костюмована вечірка-шабаш до  «Дня усіх святих» дійствувалась у Сподахівській бібліотеці. Програма включала: б’юті зона «Для страшної краси» , де  наносився аквагрим відповідно до стилістики свята; розважальні ігри та конкурси; книжкова виставка «Сутінкові читання». У  «Майстерні Едварда руки-ножиці» можна було самостійно зробити головний й атрибут свята «Світильник Джека». А ще для гостей вечірки працював «Бар соків та тістечок для нечисті» і  дискотека.

Немає коментарів:

Дописати коментар