30 січ. 2017 р.

Методичний щоденник здачі звітів роботи бібліотек області за 2016 рік



30 січня 2017 року – понеділок
  У нових суспільних метаморфозах бібліотеки, як ніколи, залежні від суспільства і від тих рішень, які приймає місцеве самоврядування. Щоб бібліотекам вижити сьогодні і залишитися затребуваними, необхідно розвиватися, йти в ногу з часом, а, значить, розширювати коло своїх можливостей, своєчасно реагувати на очікування, потреби і інтереси місцевої громади.
Тож зовсім не випадково Хмільницька районна бібліотека для дорослих має активний веб-сайт, що постійно оновлюється – http://hm-library.com.ua/ 

а 13сільських бібліотек поповнюють свої блоги.
У 2016 році за кошти місцевих рад придбано 14  комплектів  комп’ютерного обладнання на суму  100,3 тис. грн. для  сільських бібліотек, Хмільницькій районній бібліотеці  – 2 комп’ютери на суму 22,0 тис.грн.  і тепер їх у 15. 
Велінням часу для «районки» стала допомога  сільським бібліотекам у написанні заявок  до  «Тринадцятого  обласного  конкурсу проектів розвитку територіальних громад». 
За результатами конкурсу перемоги отримали:          Педосівська сільська бібліотека - проект  «Педосівська бібліотека - платформа для центру сільської активності»   (капітальний ремонт на суму 124,3 тис.грн.) ; 

  •        Думенська сільська бібліотека - проект  «Думенська бібілотека – публічний заклад на допомогу місцевій громаді»   (капітальний ремонт  на суму 90,0  тис.грн.) 
Завжди охоче і гостинно зустрічає учасників любительського  об’єднання «Читацьке коло». Справжньою подією для любителів поезії та літературного слова стали презентації перших поетичних збірок членів клубу Оксани Гавури «Душі моєї сповідь»  та Катерини Соловей «Запізніла зустріч».
 В районній бібліотеці  для дорослих відкрито  дискусійний кіноклуб Docudays UA для проведення регулярних неполітичних і некомерційних показів документальних фільмів про права людини Міжнародного фестивалю Docudays UA.

Немає коментарів:

Дописати коментар