28 січ. 2017 р.

Тенденції у відвідуванні публічних бібліотек стабілізувалися,…



 і багато американців покладають великі надії на те, що їх місцеві бібліотеки запропонують більше послуг.


Американська дослідницька організація - Pew Research Center провела  телефонне опитування, у якому взяли участь 1601 жителів країни у віці від 16 років і більше. Респонденти висловлювали  ставлення до сучасних публічних бібліотек.
Лише 19% дорослих американців кажуть, що вони ніколи не відвідували публічну бібліотеку!
77% учасників опитування заявили, що публічні бібліотеки забезпечують їх всіма необхідними ресурсами.
66% респондентів сказали, що закриття місцевої бібліотеки призведене до негативного впливу на жителів мікрорайонів, а 33% учасників опитування впевнені в тому, що ліквідація бібліотек негативно позначиться на них самих та їхній сім'ї.
Протягом останніх 12 місяців бібліотеку відвідали 53% молодих людей віком від 18 до 29 років та 40% тих, кому 65 років і більше.
Взяти друковану книгу додому, на сьогоднішній день, є найпопулярнішою послугою у бібліотеках. Нею скористалися 64% користувачів бібліотеки, 29% –  використовували бібліотечні комп'ютери.
У порівнянні з дослідженням попереднього року, у 2016 році число респондентів які повністю довіряють інформації, що надається бібліотеками, збільшилася на 13% (37% і 24% відповідно).
Більшість опитаних людей (69%) вважають, що публічні бібліотеки є цілком безпечними місцями для тих користувачів, які хочуть провести в них свій вільний час або поспілкуватися з друзями.
Для 58% респондентів різного віку публічні бібліотеки є безкоштовними освітніми центрами.
49% учасників опитування заявили, що бібліотеки допомагають молодим людям розвивати творчі здібності, а 47% респондентів відзначили важливість вивчення в бібліотеках нових технологій, в т. ч. таких як 3-D принтер (50%). У той же час, 57% американців кажуть, що бібліотеки мають забезпечувати більш зручні місця для читання, роботи і відпочинку.

Джерело http://www.pewinternet.org/2016/09/09/libraries-2016/

Немає коментарів:

Дописати коментар