6 лют. 2017 р.

Методичний щоденник здачі звітів роботи бібліотек області за 2016 рік

6 лютого 2017 року – понеділок
Є таке слово ДЕФІНІ́ЦІЯ. В одинадцятитомному «Словнику української мови» (або СУМ-11), що його було видано у 1970 — 1980 роках,  це слово тлумачиться як «ДЕФІНІ́ЦІЯ, ї, жін., книжн. Стисле логічне визначення, яке містить у собі найістотніші ознаки визначуваного поняття». Синонімом даного слова є слово ВИ́ЗНАЧЕННЯ . І в ст. 1. Визначення термінів Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу» юридично прописана одна з основних бібліотекознавчих дефініцій як БІБЛІОТЕЧНИЙ ФОНД. Поняття книжковий фонд є його видовою складовою.
Бібліотечний фонд Тульчинської ЦБС на 01.01.2017 року склав 548 068 примірників документів. Книгозабезпеченість становить 12  одиниць видань, на одного користувача бібліотек припадає 20  примірників. У 2016 році до бібліотечного фонду Тульчинської ЦБС надійшло 6 657 примірників документів, з них 3 152 книг  на суму 200 470 грн. Витрати на передплату періодичних видань для бібліотек системи на 2017 рік склали  34 634 грн.
Подією року у ЦБС стало відкриття Бібліомайданчика з вільною зоною WI-FI біля Василівської бібліотеки-філії. Майданчик  облаштували за фінансової підтримки ВП «Птахофабрика «Вінницький бройлер», Заозернянської сільської ради, а ініціатором гарної справи став депутат районної ради Василь Марцинюк.

Клуби і об’єднання  це давнюща традиція роботи на бібліотечній стезі  бібліотек як країни так і світу. Одна з таких традицій  Тиманівської бібліотеки-філії  є клуб «Надвечір’я». Це справжній осередок творчості, натхнення, доброти. Адже основна мета його створення –  сприяння повноцінного дозвілля, одиноких людей, пенсіонерів, людей з обмеженими можливостями. У 2016 році відбулося багато цікавих засідань, серед них, відео-подорожі,  різдвяні зустрічі, майстер-класи, зустрічі з поетами, журналістами інші заходи. І кожне засідання проводилося з елементами театралізації, у формі невимушеного спілкування і звичайно  обговорення літературних творів. Зустрічі в клубі проходять за активної участі фольклорного ансамблю «Калинове гроно».


Серед юних читачів Нестерварської бібліотеки-філії популярний клуб «Читаємо. Майструємо. Граємо», на засіданнях якого проводяться майстер-класи, вікторини, цікаві зустрічі, ігри-конкурси, уроки цікавинок тощо.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар