22 лют. 2017 р.

Методичний щоденник здачі звітів роботи бібліотек області за 2016 рік

Кожна людина, відвідуючи загальносуспільний заклад, хоче щоб для неї там були створені комфортні умови. Тож закономірно, що однією з важливих складових процесу розвитку і модернізації бібліотек є ремонт та облаштування будівель і приміщень.

У минулому році продовжилось облаштування і створення власного фірмового стилю бібліотек Вінницької міської ЦБС як багатофункціональних зон комфортного читання, спілкування, інтелектуального і творчого розвитку. Всього по системі на заходи по поліпшенню матеріально-технічної бази залучено 2 787, 0 тис. грн.





Починаючи з 2012 року у Вінниці запроваджено проект «Арт-інтервенція», для реалізації якого були обрані і будівлі бібліотек №№7,9,14,15, а у 2015 році стіни будівлі книгозбірні № 1– проект «Стежка». Продовженням проекту «Арт- інтервенція» у 2016 році стало оформлення вестибюлю ЦМБ в стилі міста. 


І звичайно, не можна не згадати і про власний проект ЦБС «Пори року: настрій» – створення у вікнах бібліотек своєрідних «заманух», коли перехожі зупиняються, а потім і заходять до бібліотеки, щоб стати її користувачем.

Восьмий рік поспіль триває співпраця Центральної міської бібліотеки імені Бевза з бібліотекою Гете-інституту. За цей період бібліотека отримала понад 3000 примірників книг, CD, DVD, ігор німецькою мовою. Було проведено цілий ряд цікавих заходів. 

Переглядаючи текстовий звіт ВМЦБС щодо роботи у 2016 році, а він має 146 сторінок, увагу привертає багатюща кількість заходів і акцій, що проводять бібліотеки-філії. Це звичайно активна участь у до програмі «Вінниця – місто міжкультурного діалогу», проекти «Активні громадяни», «Мистецькі вихідні», «Побачте нас», «TRAmART», мережеві акції «Таланти дитини – родзинки родини», «Літо кличе до бібліотеки», акції філії № 8 «Щасливий номер формуляра» та № 11 «Планета літніх пригод» тощо. А ще у бібліотеках ВМ ЦБС працює 30 гуртків та клубів для дітей, які налічують 601 членів. За 2016 рік з гуртківцями проведено 664 заходи, відвідування склало 6443.



Про це та багато чого цікавого з життя ВМ ЦБС можна дізнатися тут http://www.vinbiblio.com.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар