20 лют. 2017 р.

Методичний щоденник здачі звітів роботи бібліотек області за 2016 рік

Оазою забезпечення сучасними технічними засобами варто назвати Гайсинську ЦБС.

На сьогодні 28 бібліотек ( 80%) з 35 мають комп’ютерне обладнання, в т.ч. 26 сільських. Доступ до мережі Інтернет мають 49 комп’ютерів у 22 бібліотеках (63%), 20 з яких у сільській місцевості, електронну пошту мають 22 бібліотеки, в т.ч. 20 сільських. У ЦБС – 59 комп’ютерів, 37 одиниць розмножувальної техніки у 20 бібліотеках, 159 одиниць мультимедійних засобів і 1 автомобіль. 

А ще приємнющою подією року стала перемога працівників районної дитячої бібліотеки у тринадцятому обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад. Проект, над яким працювали бібліотекарі, мав назву «Проект покращення матеріально-технічного та бібліотечно-інформаційного середовища в Гайсинській районній дитячій бібліотеці», а в нагороду отримано інтерактивну дошку та діапроектор.



Бібліотечний фонд ЦБС поповнився 3 754 примірниками книг, що на 1323 більше проти минулого року. У середньому сільська бібліотека-філія ЦБС у 2016 році отримала 68 книжкових видань, а в І півріччі 2017 року буде отримувати 14 назв періодичних видань.

При закупівлі літератури за кошти з місцевого бюджету враховувались запити користувачів і були придбані видання: Дашвар Л. «Покров», Кокотюха А. «Вогняна зима», Фіалко Н. «Коли брати стають ворогами», Торба В. «Записки окупованого Луганська». Фонди системи поповнилися книгами серій: «Виховуємо особистість», «Книготерапія», «Дітям про бізнес», «Життя видатних дітей», «Перлини сучасної літератури».

В популяризації знань з екологічної культури бібліотеки використовуються різні форми роботи. В бібліотеках системи було організовано і проведено: бібліографічний огляд «Пернаті птахи мого краю», інформаційну годину «Зберегти тепло рідної домівки», екологічну годину «Збережемо наш край екологічним і зеленим» , екоекскурсію «Стежками рідного краю», інформаційну хвилину «Квіти і трави рідної землі», усний журнал «Природа рідного краю», годину творчості «Землі квітучої краса», годину екології «Краю мій, мальовничий», літературну подорож «Мандри по рідному краю», виставку-вернісаж «Різнокольорова палітра рідної природи». Центральною бібліотекою спільно з громадською організацією «Союз-Чорнобиль» було проведено круглий стіл «Чорнобиль не має майбутнього». 

З 4 по 6 жовтня у Вінницькій області проходила Всеукраїнська науково-практична конференція директорів обласних бібліотек для дітей «Цивілізаційні ідеї Івана Франка й сучасні виклики перед Україною і українством. Бібліотечна реальність». 5 жовтня делегація директорів відвідала Гайсинську районну дитячу бібліотеку.



Кому цікава робота Гайсинської ЦБС зиркайте сюди http://hnlib.vn.ua/

А тут працює віртуальна довідка http://hnlib.vn.ua/?page_id=2374

Немає коментарів:

Дописати коментар