19 січ. 2017 р.

Методичний щоденник здачі звітів роботи бібліотек області за 2016 рік



19 січня 2017 року – четвер
Тож, вона називається комунальний заклад «Барська районна бібліотека» і в її текстовому звіті прописано, що у Барському районі є 43 публічні бібліотеки системи Міністерства культури України. З них, у 9 діють Інтернет-центри (2 і більше стаціонарних комп’ютерів) . Ще в Антонівська, Гармаківська, Кошаринецька, Терешківська, Червонівська і Чемериська сільські бібліотеки мають комп’ютери з безкоштовним доступом до Інтернету для користувачів, а 4 чекають підключення своїх комп’ютерів до мережі. Загалом бібліотеки району комп’ютеризувалися переважно за позабюджетні кошти (спонсорські та грантові): 6 комп’ютерів придбано за кошти місцевого бюджету, 33 – за рахунок виграних грантів, 7 – подаровано спонсорами.
Центром проектного менеджменту районної бібліотеки надавалась допомога у розробці проектних заявок, проводилась роз’яснювальна робота з визначення шляхів розв’язання актуальних для територіальних громад проблем. Окрім того, у 2016 році реалізовував проекти:
«Надання громаді інформаційних послуг та освоєння електронного урядування»;
«Бібліотечна полікультурніка»;
«Покращення умов надання послуг у сфері культури для громади м. Бар. Першочергові заходи по капітальному ремонту та енергоефективності КЗ „Барська районна бібліотека».
А районна бібліотека для дітей активно реалізовувалась у проектах:
«Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» від Української бібліотечної асоціації за підтримки Європейського Союзу (програма „Еразмус +”);
«Фотоісторія рідного міста» від Британської Ради в Україні;

«Сильні локальні громади – ключ до реформи місцевого самоврядування» в рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії.
Про все це і багато інших справ Барської районної бібліотеки можна прочитати і переглянути на сайті http://www.bar-library.com/index.php?page=165

Немає коментарів:

Дописати коментар