20 січ. 2017 р.

Методичний щоденник здачі звітів роботи бібліотек області за 2016 рік



20 січня 2017 року – п’ятниця
Спочатку про «Есмар»! «Нагадалка»:  у статистичний  звіт бібліотеки вводяться АБСОЛЮТНІ цифри (без ком і крапок) на відміну від форми № 6НК.
 Одним із завдань 2016 року Теплицька ЦБС визначила формування у населення нового образу бібліотеки  через місцеві засоби інформації – газету «Вісті Тепличчини», місцеве радіо. Так,  було започатковано цикл передач по місцевому радіомовленню з історії сіл району. Раз на тиждень звучить у ефірі історія населеного пункту, яку зібрали і розповідають бібліотекарі. Вже здійснили виступ бібліотекарі сіл: Удич, Велика Мочулка, Степанівка, Стражгород, Мала Мочулка, Соболівка, Залужжя, Бджільна. Декілька передач з історії Теплика записали бібліотекарі Теплицького ЦБ.
Також 30 бібліотек ЦБС є  активними учасниками районних заходів, які сприяють формуванню позитивного іміджу книгозбірень у мешканців району. Серед них: щорічний фестиваль «Різдвяні передзвони», на якому виконував колядки ансамбль  української пісні центральної бібліотеки «Вишня»; благодійний захід «Освітимо добром душі» до річниці виведення військ з Афганістану, культурно-мистецька та громадсько-патріотична акція «Україна – починається з тебе»; районний фестиваль  територіальних громад «Моя земля – моє коріння» у селі Марківка, в рамках якого відбулося відкриття туристично-музейного комплексу- могили і музею М. Леонтовича.
 Але… хоча  в районі показник охоплення населення читанням складає 53%, основні показники роботи бібліотек ЦБС у порівнянні з минулим роком значно зменшились.
  Подією року ЦБС  стала презентація портрета Галини Журби, який подарувала бібліотеці місцева художниця Тетяна Вірозуб.  Портрет відразу зайняв своє чільне місце в приміщенні центральної бібліотеки, адже вона носить ім’я письменниці- землячки.


Про роботу Теплицької ЦБС «зиркайте» тут http://teplyk-biblioteka.edukit.vn.ua/

І тут https://www.facebook.com/profile.php?id=100011845987847&fref=ts

Немає коментарів:

Дописати коментар