18 січ. 2017 р.

Методичний щоденник здачі звітів роботи бібліотек області за 2016 рік

18 січня 2017 року – середа
«Ніколи не буває великих справ без великих труднощів» – Вольтер

Колектив Ямпільської ЦРБ на чолі з директором Керманіді Вікторією Олександрівною у 2016 році долали труднощі і завершили процедуру об’єднання публічних бібліотек в районну централізовану бібліотечну систему. Окрім того, дозвольте нагадати, що повна реорганізація ЦБС, з передачею бібліотечних фондів на баланс сільських рад, відбулася ще у 1996 році. Тож, щлях до об’єднання проходив через інвентаризацію бібліотечного фонду кожної бібліотеки-філії. Не обійшлось і без «оптимізації», закрито 3 бібліотеки. І на сьогодні до Ямпільської РЦБС 23  бібліотеки: центральна районна бібліотека, районна бібліотека для дітей, 21 сільська бібліотека-філія.
За бюджетні кошти в ЦБ придбано 2 комп’ютери і принтер, а Писарівській бібліотеці-філії сільський голова подарував компютер.
Для залучення нових читачів бібліотеками ЦБС була  проведена промо-акція «Запишись і приведи друга», основними заходами якої були: виставка-презентація «На сучасній бібліохвилі», книжкове лото «Бібліотечне дозвілля», флешмоб "Всі дороги ведуть до бібліотеки". «Чи знаєте Ви де знаходиться бібліотека?» – таку назву мала вулична акція, яку працівники ЦБ провели спільно з  волонтерами – учні ЗОШ №2.  



   Цікавими були вуличні краєзнавчі години «Моя Земля – земля моїх батьків», «Стежками рідного краю» проведені у Дзигівській та Михайлівській сільських бібліотеках-філіях.

Немає коментарів:

Дописати коментар