17 січ. 2017 р.

Методичний щоденник здачі звітів роботи бібліотек області за 2016 рік



17 січня 2017 року – вівторок
Іллінецька централізована бібліотечна система…Одна із ЦБС, яка «вистояла» і не реорганізувалась під  необґрунтованим тиском  обставин. Значна роль в її збережені належить, нині покійній, Ользі Григорівні Корніцькій.
 Сьогодні об'єднані в єдину  мережу  29 публічних бібліотек обслуговують 14 765 користувачів, 5 бібліотек мають комп’ютерну техніку і доступ до мережі Інтернет. Але на жаль, у 2016 році значно знизились показники відвідування бібліотек і книговидачі. Це перш за все, пов’язано з багаторічним мізерним виділення  коштів на оновлення бібліотечного фонду та облаштування комфортних умов у бібліотеках-філіях, лише 13 з них опалюються взимку. Жодна з бібліотек ЦБС не оснащена комп’ютерною технікою за рахунок місцевого бюджету.
Бібліотекарі Іллінеччини  включають в свою роботу нові форми роботи.  У місті пройшов районний Лідер-квест серед старшокласників. Ініціатором квесту став центр творчості дітей та молоді. Іллінецька районна бібліотека активно приєдналася до проведення заходу і запропонувала учасникам послідовне виконання заздалегідь підготовлених завдань. Учні спробувати свої сили і пройшли маршрутом квесту, шукаючи книги у фонді бібліотеки та працюючи з «Тлумачним словником української мови», в якому відшукували тлумачення вказаного слова.
Напередодні новорічно-різдвяних свят в бібліотеках Іллінецької централізованої бібліотечної системи стартувала акція «Зимова феєрія на склі». В акції взяли активну участь Центральна бібліотека, запросивши долучитись своїх активних користувачів. Робота "закипіла"...

Немає коментарів:

Дописати коментар