16 січ. 2017 р.

Методичний щоденник здачі звітів роботи бібліотек області за 2016 рік

16 січня 2017 року – понеділок
А знаєте, що перша письмова згадка про заселення території тодішнього села Чернівці знаходимо у грамоті від 5 травня 1383 року, а письмова згадка про Чернівці, що на Буковині і тепер обласний центр, в історичних документах датується 1408 роком. 
А от у «Пояснювальній записці до статистичного звіту Чернівецької централізованої бібліотечної системи  за 2016 рік» чітко зафіксовано, що інформаційно- бібліотечні послуги населенню  району надають 23 бібліотеки.  Майже кожен 6 житель району у 2016 році звернувся до бібліотек ЦБС.
 Щодо комплектування бібліотечного фонду ЦБС, картина характерна для багатьох бібліотек  районів –  основну частину надходжень складають книги, отримані з ОРФ  обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К. А. Тімірязєва (державні і місцеві програми). З даного джерела, в середньому, кожна сільська бібліотека-філія отримала 44  книги.
   У читальнях ЦБС бібліотекарі надають соціальну, інформаційну та емоційну підтримку кожному користувачеві. І перш за все,представляючи на бібліотечних виставках  кращі видання з фондів. Ось  ці топ-виставки: «Книга для покращення настрою», «Секрети здорового сну», «Сімейні рецепти оздоровлення», «Відкрий свою книгу», «Чарівники сміху», «Поезія моєї душі».




Немає коментарів:

Дописати коментар