15 січ. 2017 р.

Методичний щоденник здачі звітів роботи бібліотек області за 2016 рік



15 січня 2017 року – неділя
Текст з «Пояснювальної записки до статистичного звіту про роботу публічних бібліотек Тростянецького району  за 2016 рік» – «У 2016 році обслуговування населення району здійснювало 26 бібліотек системи Міністерства культури України. З них: центральна районна бібліотека, філія-бібліотека для дітей та 24 сільських. Мережа публічних бібліотек району залишилася незмінною: часткова децентралізація без передачі, на баланс сільських рад, бібліотечних фондів». У цій же записці відмічається збільшення виділення коштів сільськими радами на  передплату періодичних видань для бібліотек, але… для поповнення бібліотечних фондів книжковою продукцією, всіх бібліотек району, з місцевих бюджетів відбулося лише 9996 грн.
  Динаміка основних показників роботи бібліотек Тростянецького району схожа на ситуацію у бібліотеках Томашпільського, а саме, обслужено користувачів менше, ніж у 2015 році, але  книговидача і відвідування зросли.
Протягом року ЦРБ реалізовувались кілька актуальних цільових бібліотечних проектів. Серед них проекти «Ти і закон», «Пам’ятаємо. Пишаємось» (розширення знань про Другу світову війну), «Обери здоров’я, обери життя». У тісній співпраці районної бібліотеки, територіального центру соціального обслуговування та літературним об’єднанням «Джерело», виник літературно-мистецький проект «Поети Тростянеччини. Читаємо разом». Цей проект проходить у форматі зустрічей, літературних вечорів, презентацій в центрі соціального обслуговування.
А ще пораджу переглянути видавничий проект ось тут http://bibliotrost.blogspot.com/2016/07/blog-post.html

Немає коментарів:

Дописати коментар