21 серп. 2020 р.

Щоденник конкурсу «Green-майданчик громади – Бібліотека»

 Наявність парку значно підвищує якісні характеристики середовища проживання людини. Це відбувається в силу того, що однією з основних потреб сучасної людини є естетизація середовища свого проживання, а паркове мистецтво  і покликане задовольняти, формувати і розвивати естетичні потреби людини. Тож, на перший план виходить принцип єдності екологічного та естетичного виховання. І через подібне з'єднання можна сформувати ставлення до природи як до самостійної цінності, як до унікального, неповторного, гармонійного. Популяризація парків і їх діяльність не повинна зводитися тільки до питання охорони природи – при всій її важливості і актуальності. Завдання полягає в тому, щоб екологічна культура стала частиною світогляду особистості.

   Загальна площа парків-пам'яток садово-паркового мистецтва Вінницької області складає майже 760 га або 1,2% від загальної площі природно-заповідного фонду області. До цієї площі включено і 11 гектарів Олександрійського парку на Томашпільщині.

Саме тему популяризації цього парку на конкурс

у номінації «Кращий буктрейлер на книги з екологічної тематики» колектив Публічної бібліотеки Томашпільської селищної ради  представляє буктрейлер на книгу В. Сауляка «Там, де витає дух графині Бенет» –  https://www.youtube.com/watch?v=MjzHA7ZGqSg

    Парки є єдиними об'єктами збереження біорізноманіття в умовах населених пунктів і на їх основі можна створювати екологічну мережу в умовах  змінених територій. Окрім того, проблема збереження біорізноманіття парків-пам'яток садово-паркового мистецтва Вінниччини є важливою і потребує негайного вирішення, оскільки існує загроза втрати видового різноманіття флори в регіоні.

 Тож, не випадково на нашу обласну еко-подію

 у номінації «Краща еко-акція»»Білоус Надія Костянтинівна, завідуюча Тиманівська сільська бібліотека Тульчинської міської ради подала проєкт-мітинг «Обережно, ми їх втрачаємо: рослини графського парку» –

https://www.youtube.com/watch?v=K1-D3oQZYWo&fbclid=IwAR0B17gQqwAgaMZobmpzZiTMtiM8hDbUHDXrvQ7j-CnIfnyAyuCG2y1uWEA

Немає коментарів:

Дописати коментар