20 серп. 2020 р.

Щоденник конкурсу «Green-майданчик громади – Бібліотека»

 

      

Публічні бібліотеки, формуючи новий імідж, виконують складну неткворкінгову роботу і тим самим стають видимішими в громадах.А ще, вони виконують роль ініціатора вкорінення екології в громаді і відповідно майданчика для практик соціального + екологічного сталого розвитку.

Саме на майданчику КЗ «Брацлавська публічна бібліотека» започатковано проведення еко-акції з пошиття, розповсюдження, популяризації використання еко-сумок серед мешканців Брацлавської ОТГ.

Тож, на обласний еко-конкурс

у номінації «Краща еко-акція» Людва Н.А. в.о. директора та бібліотекарі Луцкова Ю.П, і Тарасова В.В.,Стукалюк Г.П. Комунального закладу «Брацлавська публічна бібліотека» Брацлавської селищної ради Немирівського району Вінницької області презентують ініціативу «Творимо! Дбаємо! Свій край очищаємо!».

З описової частини еко-акції: Етапи підготовки та проведення

Така акція була проведена у три основні етапи: підготовчий, основний та завершальний.

Підготовчий етап мав на меті аналіз та дослідження проблем на локальному рівні, які так чи інакше пов’язані з навколишнім середовищем Брацлава. Було зроблено висновок, що багато смітників та забрудненість річки Південний Буг спричинені здебільшого нецільовим і надмірним використанням пластикових пакетів. Постало питання стосовно негайного винайдення альтернатив, себто «зелених» торбин.

Основний етап був присвячений власне еко-акції. Були запрошені користувачі бібліотеки (учнів, молодь, їх батьки) задля демонстрування пошиття еко-сумок.

Даний етап відбувався в декілька кроків:

1) Опитування відвідувачів стосовно доцільності використання еко-сумок

2) Дискусія стосовно інших альтернатив окрім «зелених» торбин

3) Демонстрація пошиття еко-сумок

4) Надання можливості відвідувачам самостійно спробувати пошити сумку

5) Демонстрація відвідувачами власних виробів

6) Популяризація та розповсюдження еко-торбинок серед мешканців громади.

Кінцевий етап було спрямовано на те, аби відвідувачі після даної еко-акції розповсюдили набуті знання серед родичів, друзів, знайомих або колег шляхом розповсюдження буклетів на екологічну тематику. Таким чином, кожен житель Брацлавської ОТГ матиме змогу пошити та багаторазово використовувати еко-сумку, зробивши вагомий внесок у збереження навколишнього середовища.

А тепер зиркайте на каналі «Ютуб» КЗ «Брацлавська публічна бібліотека» –https://www.youtube.com/channel/UCImWBbJC1qQ90tVbmA0R4ew/featured?view_as=subscriber



Немає коментарів:

Дописати коментар