22 бер. 2019 р.

Ще трішки про методичну роботу і березневу КДЗМ

Методична робота має відмовитися від  формальності та фронтальності,
щоб не відчувався пафос «серйозного заходу», а запанував тренд демократичності,
а також щоб ми звільнились від щирого та іноді наївного прагнення догодити всім цільовим аудиторіям.
Є версія, що довіра, емоційний інтелект, комунікація та співробітництво -
це софт-скіллз, які дуже важливі для роботи з людьми, а отже і є ціннісними для бібліотечного методиста.
А ще знаючи, що зворотний зв'язок - це дар,
який дає оцінку роботи і шлях для правильних побудов співпраці в епоху розпаду
професійних співпраць. Тож, не випадково, на початку нашої методичної зустрічі,
ми запитали своїх колег «Що Ви очікуєте від сьогоднішньої зустрічі?».
Отримали відповіді-сподівання як то:
·         Нові фахові знання. Отримати нову та корисну інформацію для подальшої роботи. Багато нової інформації, завдяки якій бібліотечна система буде працювати краще та цікавіше. Отримання знання, теоретичні і практичні з досвіду успішних бібліотек, а також із практик бібліотек в ОТГ. Новинок і поштовху на їх втілення в роботу.
·        Досвід роботи колег. Обмін досвідом колег. Практичні поради колег.
·        Дружню атмосферу. Зустріч з друзями-методистами.
· Ознайомлення із інноваційними напрямками роботи бібліотек. Інновації в бібліотечній роботі. Цікаві ідеї. Креативних ідей та мислень для подальшої діяльності бібліотек. Очікую почути цікаві ідеї та фішки в методичній роботі та «покреативить». Очікую від зустрічі «море» позитиву, нових ідей. Позитив. релаксу Пристрасть до роботи. Позитивних емоцій, творчого натхнення, зміцнення віри в краще майбутнє бібліотек. Цікаві ідеї, корисну інформацію, спілкування та гарний настрій.
І по закінченню нашого методичного заходу ми  запитали «Що Ви отримали від сьогоднішньої зустрічі?»
·        Гарний настрій. Емоційна гармонія. Позитивні емоції від методичного відділу та колег. Море емоцій. Радість зустрічі з колегами. «Народження» та розвиток ідей. Задоволення. Оптимізм. Підтримку.  Хоч якийсь позитив. Море ідей. Маса позитиву. Отримала позитив. Із практикуму з психології дізналась як генерувати ідеї і застосовувати в роботі. Легкість у спілкуванні, відчуття підтримки (завжди!), висвітлення цікавих робочих моментів, гарний настрій та поштовх до нових творчих ідей. Можливість зрозуміти себе та оточуючих.
·        Цікаві зустрічі. Нова інформація. Нові підказки. Корисні поради. Багато нової корисної інформації. Інновації в роботі. Обмін досвідом. Приклад надання консультації для бібліотекарів під час заходів по підвищенню кваліфікації. Відповіді на всі питання, які мене турбували на сьогоднішній день.
·        Досвід колег в організації роботи в умовах ОТГ. Перехід бібліотек в умовах створення ОТГ.
А ще приємнульки – Дякую за все. Дякуємо що працюєте для нас з пристрастю. Гостинність господарів. Смачна кава і бутерброди.
Замість P.S.
Всі наші методичні заходи мають давати, як написала Катеринка Калашникова, «вітамінізацію підтримуючого оточення» – адже це дійсно класнюча справа!
 


Немає коментарів:

Дописати коментар