21 бер. 2019 р.

Немає нічого сильнішого ідеї, час якої настав. – Віктор Гюго


Саме ця цитата літературного класика надихнула  на підхід формату та формування змісту програми  Клубу ділових зустрічей методистів «Креативні панянки – дружні колежанки» за ідеєю, що наша методична подія має бути, передусім, наповнена емоційною гармонією.
  На зустріч  зібралося 28 колег, відсутні були представники Калинівського, Оратівського, Піщанського, Теплицького, Чернівецького районів.

Відкрила і привітала всіх учасників зібрання директор ВОУНБ ім. К.А Тімірязєва Лариса Борисівна Сеник. Вона наголосила, що методична робота набуває зараз вузлового значення, тому що її сутність – забезпечення адекватного реагування бібліотеки на глобальні зміни та реформи соціальної системи країни.

До традиційно визначених функцій методичної роботи організаційній, інформаційній, дослідницькій, педагогічній ми в даному заході добавили і психологічну, адже методичні освітні події мають виконувати (та і виконують) функції зняття стресу та емоційної розрядки (або підзарядки). І для цього ми запросили письменницю, тренера творчого розвитку, психолога, арт-терапевта, коуча Катерину Калашникову.

Катеринка ділилася «вітамінками» для творчості і креативності, а ще розповіла чому помилятися  правильно і корисно, чому необхідні вправи по складанню безглуздих речень і гірчичних ребусів і ще чималенько чого.
А також, рекомендувала для читання



 І презентувала та подарувала «Тімірязєвці» свою книгу

А потім… пішло наше професійне спілкування.
Презентація нового сайту  ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва від Олени Пашкової   завідувачки сектору електронних комунікацій та баз даних ВОУНБім. К.А. Тімірязєва.
Наталія Мельник  методист І категорії науково-методичного відділу ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва розкрила тему «Практики публічних бібліотек Вінниччини у 2018 році через призму бібліотечної статистики»,


 а провідний методист Тетяна Кристофорова виступила з інформаційним повідомленням «Результати експрес – опитування».

Практичними вкрапленнями до теми завідувачки науково-методичного відділу Марченко Тетяни Миколаївни «Методична служба бібліотеки: від теорії і досвіду до ідей і фішок розвитку» стали виступи:
 Гайдей Олесі   методиста ЦБС Немирівської  міської ради про особливості виконання методичних функцій в умовах створення в районні вже 6 ОТГ;


Кондратюк Юлії  методиста Крижопільської ЦБС на тему «З досвіду роботи Крижопільської ЦБС»;

Гулевич Ольги  методиста ЦБС Вінницького району про досвід обслуговування населення пересувною бібліотекою  «Бібліомобіль»

Діденко Олени методиста Тростянецької ЦРБ про перипетії організації бібліотечного обслуговування в Тростянецькій ОТГ
.
Десь як висновок: Поскільки методист завжди поряд з бібліотекарем,  працює на персонал, то ми десь «ейчари» і маємо мати харизму «повелителя професійних думок».


Немає коментарів:

Дописати коментар