24 січ. 2017 р.

Методичний щоденник здачі звітів роботи бібліотек області за 2016 рік



24 січня 2017 року – вівторок
Відповідно до закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної  форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури», у 2016 році за результатами конкурсу директором КЗ «Козятинська централізована бібліотечна система» призначена Тетяна Василівна Дячук. А також, ще один факт для констатації і звичайно про  «Есмар»! Бібліотекарі ЦБС  на 24 січня 2017 року єдині заповнили електронну звітність без повернення на редагування (методист Мочарська А.К. ).
  ІТ – статистика: Козятинська ЦБС має 13 Інтернет – центрів:  ЦРБ, РДБ, бібліотеки селища Бродецьке, сіл Махнівка, Кордишівка, Вернигородок, Жежелів, Йосипівка, Непедівка, Білопілля, Махаринці, Широка Гребля. У грудні 2016 р. розпочав свою роботу Інтернет центр села Михайлин.


Для бібліотек - філій  смт. Глухівці та с. Юрівка народним депутатом  України придбано по 2 комп’ютери та принтеру. Комп’ютер та принтер придбано для бібліотеки с. Пиковець  та подаровано для бібліотеки с. Поличенці. 
   Варто відмітити, що у краєзнавчій роботі бібліотек ЦБС з’явилася нова платформа контенту. А саме, вони відслідковують  відеоролики, телесюжети, фільми пов’язані з місцевою історією, що з’являються сьогодні у мережі Інтернет : сюжет ВДТ – «Пам’ять жива. Козятинський гебітскомісаріат», «Сестринівка. Музей Михайла Грушевського» , «Краяни» ( історії церкви смт Глухівці та життєдіяльності священика Іоанна Дубровського), «Один день з села Білопілля» ; фільм – «Був такий хлопець» (про В. Наумова, загиблого в АТО), «Миколаївка 90-х» та інші.
    Бібліотекар с. Пиковець записала спогади старожилів про діяльність  театрального драматичного гуртка 30-х років сіл Пиковець і Рубанки  та тексти пісенної творчості, які співала молодь на вечорницях та обряді хрестин.
   І факт «бібліотекарі для себе - красивих»: на День бібліотек з’їздили і відпочили  до національного дендрологічного парку «Софіївка» м. Умань.

1 коментар:

  1. Дякуємо за теплі слова!!! Сподіваємося, що наступний рік буде також плідним на нові ідеї.

    ВідповістиВидалити