6 січ. 2017 р.

Методичний щоденник здачі звітів роботи бібліотек області за 2016 рік

У рік 2017-й у бібліотечній галузі області відбудуться (утворяться, зародяться, організуються, з’являться – вибирайте та добавляйте) нові варіативні моделі  бібліотечного обслуговування жителів Вінниччини. Звичайно, ці явища пов’язані з реформами в нашій країні, а особливо з утворенням об’єднаних територіальних громад, а простіше ОТГ. Як там буде – «вангувати» не будемо, але налагоджені зв’язки взаємодії щодо комплектування, обробки, створення ресурсів, методичної роботи будуть «мутувати».
Так, будуть втрати і будуть переможені, адже коли люди щось роблять – вони частенько схиблюють і помиляються. А що у нас з вами були хоч колись ідеальні умови?! Але зараз не про це.
Минув рік роботи бібліотек, про який звітується у сталих звичних форматах (Есмар – вже теж звичний формат), тож для фіксування даного напрямку співпраці ВОУНБ ім. К. А. Тімірязєва з ЦБС, ЦРБ і міськими бібліотеками спробуємо вести «Методичний щоденник здачі звітів роботи бібліотек області за 2016 рік» (прошу не ототожнювати з серіалами – «Щоденники темного», «Щоденники вампіра», «Щоденники червоного черевичка»; книгами – «Щоденник свекрухи», «Щоденники принцеси», «Щоденник одного генія» і т. п.).
Методичний щоденник здачі звітів роботи бібліотек області за 2016 рік
5 січня 2017 року – четвер
Отримано статистичні дані і текстовий звіт від двох публічних бібліотек міста Могилів-Подільського. У 2016 році кількість користувачів збільшилась на 486 осіб, а книговидача залишилася на минулорічному показнику. Оновлення книжкового фонду відбулося за рахунок надходжень з ОРФ  ВОУНБ ім. К.А.Тімірязєва (304 прим.) та кошти місцевого бюджету (334 прим.). На жаль, на комп’ютери міські бібліотеки «не збагатіли», на двох у них їх лише три.
    Працівники  та користувачі бібліотек  в рамка Всеукраїнської  акції «Бібліотека українського воїна» передали до  Могилів – Подільського прикордонного загону В/Ч №2193 Державної прикордонної служби України 30 книг вітчизняної та світової художньої літератури , видання з історії України.


      До Дня Незалежності України на площі Шевченка бібліотеками міста була організована для дітей розважально - пізнавальна година «До України серцем прихилюсь».На поетичному майданчику «З Україною в серці» місцеві поети і юні читці-переможці міських та регіональних конкурсів художнього читання читали твори присвячені Україні. 

Немає коментарів:

Дописати коментар