14 квіт. 2014 р.

Все можна зробити краще, ніж робилося досі. Генрі Форд


Минуло чотири місяці і на бібліотекарів Тульчинської ЦБС знову «нахлинула хвиля» НМВ обласної бібліотеки (перша дивись на головній – 22 грудня 2013 р.).





10 квітня 2014 року методист І категорії Коновальчук О.М. для учасників районного бібліотечного навчання презентувала проект «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування» та досвід його реалізації. У своїй презентації Ольга висвітлила питання електронного урядування, електронної демократії, електронних послуг, а також стан і перспективи розвитку е-урядування на прикладі м. Вінниця. Розглядались шляхи залучення населення Вінницької області до використання електронних послуг, обговорювались питання налагодження співпраці громадських організацій, представників влади з публічними бібліотеками області як новітніми центрами з надання інформаційно-консультаційних послуг для населення в рамках Партнерства «Відкритий уряд».






Проблемам оцінки діяльності бібліотеки, її ресурсів був присвячений бібліотечний колоквіум «До проблеми оцінки ефективності та якості діяльності бібліотеки» – модерація завідуючої відділом Марченко Т.М. В рамках колоквіуму учасники обговорили місії бібліотек, що базуються на «Маніфесті ІФЛА/ ЮНЕСКО про публічну бібліотеку» та індикатори ефективності роботи бібліотеки, визначені ІФЛА. А на основних статистичних показниках бібліотек (форма №6НК) здійснено аналіз ефективності використання фондів.

Домовились, “третьої хвилі” чекатимуть у вересні - жовтні.

2 коментарі:

  1. Дякуєм НМВ обласної бібліотеки за таку змістовну та корисну для нас "хвилю". З нетерпінням чекаємо осіннього "шторму" :)

    ВідповістиВидалити
  2. Завжди в надійних руках обласних методистів! Дякуємо за співпрацю!

    ВідповістиВидалити