24 квіт. 2014 р.

«Хорошую мысль можно и по миру пустить» Михаил Генин

Вічне призначення методиста – допомагати бібліотекарям отримувати нові знання і сприяти реалізації їх творчого потенціалу. А бібліотекарі занадто важливі, щоб бути згасаючим голосом нашої культури. Тим більше, що козятинські бібліотекарі це «жваві бібліотекарі» (вираз запозичила з фейсбуку – Тульчинська ЦБС), а з такими завжди хочеться ділитися професійними знаннями (зовсім необхідна інформація: 12 бібліотек району виграли грантові проекти «Організація нових бібліотечних послуг на основі безкоштовного доступу до інтернету» програми «Бібліоміст»). Із задоволенням прийняла запрошення директора Козятинської ЦРБ Дячук Тетяни Василівни і 17 квітня для бібліотечного персоналу «публічок» провела бібліотечний колоквіум «Бібліотека: пошук розумного – між традиційним і новим».
У читальному залі центральної книгозбірні зібралися 45 бібліотекарів.
Спочатку ознайомилися і обговорили виклики сьогодення для українських бібліотек, що були представлені у виступі-презентації. Далі розділилися на 3 групи. Кожна група позиціонувала себе назвою: 1– «Молодці», 2 – «Розумашки», 3 – «Інтелектуалки». До речі, третя група оце ті 12 бібліотекарів з «Бібліомосту». І всі три групи почали з’ясовувати, як виглядають бібліотеки і бібліотекарі в очах територіальної громади, що громада хоче отримати від їхньої діяльності. Були цікаві ідеї і маленькі відкриття, розуміння і непорозуміння, книги і цитати, гумор і гарний настрій.
Загалом, за результатами колоквіуму ми всі прийшли до висновку, що існує дуже багато речей, які можна здійснити в такому місці як бібліотека. А для цього не потрібні прості службовці, які охороняють мертвий папір, а правильні бібліотекарі, які об’єднують жителів своєї територіальної громади і створюють щось значуще для неї.

Немає коментарів:

Дописати коментар