28 квіт. 2012 р.


Берегите эти земли, эти воды,
Даже малую былиночку любя.
Берегите всех зверей внутри природы, 
Убивайте лишь зверей внутри себя.
Е. Евтушенко
      Квітень місяць, вже традиційно, у ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва позиціонується як екологічний місячник. В  рамках якого, вже більше 12 років підряд, провідні фахівці бібліотеки виїджають до центральних районних бібліотек для проведення Дня інформації.  Координує і організовує виїзний захід відділ науково-методичної роботи та інновацій у бібліотечній справі. З метою   проведення екологічного Дня інформації працівники «Тімірязєвки» 26 квітня завітали до Тростянецької центральної районної бібліотеки. Колегам бібліотекарям публічних бібліотек Тростянеччини було запропоновано ряд виступів працівників головної книгозбірні області, об'єднаних загальною назвою «Світ людини у світі природи».

А саме:
інформація про міжнародні та національні нормативно-правові акти, що регулюють відносини людини і природи;
еко-тур у деякі Європейські країни, де познайомились з їхнім досвідом вирішення екологічних проблем;
інформація про моральні взаємовідносини між людиною і природою, які розкриває екологічна етика;
веб-бібліографічний серфінг у всесвітній павутині, де також знаходили відповіді на цікавлячі нас питання з екології.
   Також не залишили поза увагою питання охорони здоров'я ми намагались знайти відповідь на питання «Природа і людина: єдність чи боротьба?». Дана тема розкривалася і в презентації виставки - роздуму «Екологія: тривоги та надії» та анотованого списку літератури «Екологія краю: на перехресті думок», які підготували провідні фахівці Тростянецької центральної районної бібліотеки.
  Важливим елементом, який викликав найбільше позитивних емоцій, відзначився неймовірною активністю став кульмінаційний етап нашої програми - створення банера-квілта «Еко-бібліо-форсаж».


Немає коментарів:

Дописати коментар