11 лист. 2020 р.

НЕМЕТОДИЧНИЙ ЛИСТ від 12 листопада 2020 року

 Попередню публікацію з блогу у Фейсбуці запостила ось з цією картинкою з метою привертання уваги інших колег і розбавлення гумором колосального професійного розчарування для себе.


Так, за Йоганном Вольфгангом фон Ґете: «Кожен чує тільки те, що він розуміє», але є ще й такі розуміння: «Каждый пишет, что он слышит, Каждый слышит, как он дышит, Как он дышит, так и пишет, Не стараясь угодить.» - Булат Окуджава. Це все в контексті того, що не спішіть «годити»  нововибраним та й попередникам і підписувати якісь «згоди на попередження». Ось тільки но, 11 листопада 2020р., на Публічній сторінці Вінницького регіонального офісу Програми "U-LEAD з Європою" розміщено публікацію такого змісту:

Вчора команда ULEAD Вінницький регіональний офіс працювала ще з 45 представниками новообраних громад, які долучились до онлайн семінару «Організація та проведення першої сесії сільської, селищної, міської ради».

Під час семінару говорили про:

📍 Першочергові кроки ТВК після проведення виборів.

📍 Підготовка до першої сесії місцевої ради.

📍 Формування порядку денного першого засідання ради з детальним аналізом проєктів рішень, що мають бути прийняті першочергово на першій сесії.

📍 Формування організаційної структури апарату ради та її виконавчих органів з врахуванням змін в законодавстві та збільшенням обсягу повноважень рад.

📍 Припинення повноважень та набуття повноважень виборних посадових осіб та врегулювання кадрових питань.

Людмила Гурба, радниця з децентралізації та місцевого самоврядування звернула увагу, що день проведення першої сесії ради – це останній робочий день на виборних посадах: сільських, селищних, міських голів, старост (у т.ч. в.о.старост), секретарів рад всіх рад, які увійшли до складу новоствореної громади.

‼️ Відповідно до ч. 1 ст. 47 КЗпП України, власник або уповноважений ним орган зобов'язаний в день звільнення видати працівникові належно оформлену трудову книжку і провести з ним розрахунок у строки, зазначені статтею 116 Кодексу.

Це означає, що в день проведення першої сесії новообраної ради посадовим особам, повноваження яких припиняються, має бути:

📍 Внесено записи у трудові книжки з посиланням на статтю закону та визначенням підстави припинення повноваження.

📍 Видано належно оформлену трудову книжку.

📍 Здійснено повний 💰 розрахунок, у т.ч. нараховано та виплачено компенсацію за всі дні оплачуваних невикористаних відпусток. /Режим доступу:
https://www.facebook.com/ulead.vinnitsa/

Так от, щоб розуміли, що зараз час запропонувати майбутнім  чиновникам органів самоврядування замість підписання вами «згод-попереджень» їм стати читачами бібліотеки.

І це найкраща і найактуальніша угода сьогодення! (і в правовому полі)

І для кейсу матеріалів з адвокації бібліотеки, і для підтримки ясно-мислення пропоную комусь прочитати, а комусь згадати хоч і 2017р. надруковану, ось цю статтю – Елена Деревянко: Миром правят те, кого научили правильно читать / Режим доступу:

Немає коментарів:

Дописати коментар