8 черв. 2022 р.

І про бібліотечні фонди, і про трудове законодавство

 До червневої методично-консультативної онлайн-території «Професіонал – Професіоналам» 7 червня 2022 року приєдналося 100 віртуалів-учасників.









Хоча…, у багатьох головних бібліотеках зібралися бібліотекарі громади для отримання інформації щодо нагальних питань роботи.

Директор ОУНБ Лариса Сеник  надала детальну інформацію що мають робити бібліотеки у відповідності до Рекомендацій Міністерства культури та інформаційної політики України щодо актуалізації бібліотечних фондів у зв'язку зі збройною агресією російської федерації проти України. І наголосила, що в умовах російсько-української війни зберігати в бібліотечних фондах  документи, які зазначені у  рекомендаціях, є неприпустимим з точки зору інформаційної безпеки нашої країни та впливу на суспільну свідомість громадян.

Наступна консультація була присвячена проблемам трудового законодавства. Дану тему розкрила Тетяна Побережна, голова Вінницької обласної організації професійної спілки працівників культури
Тетяна Марченко у своїй консультації представила деякі порівняльні статистичні дані бібліотечних фондів області та надала методичні рекомендації щодо участі публічних бібліотек у дослідженні «Стан фондів публічних бібліотек України».

 І як КВІНТЕСЕНЦІЯ зустрічі: в умовах збройної агресії російської федерації проти України, актуалізація бібліотечних фондів є вкрай необхідною та водночас має відбуватися виважено і поступово  та з дотриманням чинного законодавства.

Сьогодні ми маємо робити все можливе та не можливе, бути єдиними як ніколи, щоб наблизити нашу Перемогу!


Немає коментарів:

Дописати коментар