31 бер. 2022 р.

Звичайно, про бібліотечне…продовження

 

Публічні бібліотеки Вінницької області, чиї послуги з наявності комп’ютерів та мережі «Інтернет»  інноваційно адаптувалися до надання послуг у цифровому ландшафті протягом останнього десятиліття, продовжують їх надавати і сьогодні. У бібліотеках пропонують базову підготовку з цифрової грамотності в рамках проєкту «Дія . Цифрова освіта», і значна більшість підтримує навчання, пов’язане з новими технологічними пристроями, безпечними методами роботи в інтернеті  та використанням соціальних мереж.

Комп’ютери, інтернет, безкоштовний публічний доступ до Wi-Fi надає бібліотеці можливість залишатися місцем для організації дистанційного навчання, отримання інформації та спілкування. Особливо такі послуги зараз цінні для внутрішніх переселенців.

Так сьогодні проходять онлайн навчання дітей-переселенців у Грабовецькій сільській бібліотеці.


Ось такі можливості доступу до інформації мають переселенці у Крижопільській бібліотеці.

Бібліотекарі постійно намагаються підтримувати зв'язок з читачами через соціальні мережі, організовують віртуальні виставки та різноманітні зустрічі, влаштовують флешмоби, конкурси та вікторини тощо.

І ще одна приємність – сектор «Вікно в Америку» Вінницької ОУНБ відновив у форматі онлайн розмовний клуб з носієм мови. На зв'язку буде волонтер з Великої Британії і кожен має змогу удосконалювати свої знання з англійської.


 Працюємо, вдосконалюємося і ПЕРЕМОЖЕМО!

Немає коментарів:

Дописати коментар