14 серп. 2020 р.

Щоденник конкурсу «Green-майданчик громади – Бібліотека»

 

   На тернистому шляху до ЄС Україні належить пройти безліч метаморфоз у всіх галузях життя. У питаннях членства Євросоюз непохитний: наша сфера поводження з відходами повинна бути приведена до європейського знаку якості. Для цього ще у  листопаді 2017 року Урядом було схвалено Національну стратегію управління відходами в Україні до 2030 року, яка запроваджує в країні європейські принципи поводження із усіма видами відходів: твердими побутовими, промисловими, будівельними, небезпечними, відходами сільського господарства тощо.

   Перший пункт, з якого у всіх країнах починалась боротьба з відходами – сортування сміття, проведення якого залежить саме від громадян.   Ефективне та свідоме поводження громадян з побутовими відходами знижує рівень забруднення довкілля, робить чистішим повітря та покращує екологію держави. Багато дорослих не хочуть вчитися сортувати, у них немає для цього жодної мотивації. Тож,  варто починати просвітницький проєкт з дітей, бо у дітей вона є, вони допитливі, у них ще багато часу і вони знають, що зібрана вторсировина стане додатковим прибутком.

    І тут корисні дитячі книжки та екоакції з дітьми. Саме так вирішили наші колеги і надіслали на обласний конкурс свої матеріали:

 – Чернега Алла Євстафівна, бібліотекар Безводнівської сільської бібліотеки-філії Ямпільської ЦБС до номінації  «Кращий буктрейлер на презентацію книги з екологічної тематики» – https://youtu.be/xMji70FYXI8

– Рачковська Лілія Володимирівна, бібліотекар Цекинівської  сільської бібліотеки-філії Ямпільської ЦБС до номінації  краща «Екоакція» за назвою «Здай макулатуру – створи нову книгу» – https://youtu.be/KPuZGJCFCwQ

Немає коментарів:

Дописати коментар