3 трав. 2018 р.

Екологічний методичний захід


Інформація. Інформаційне суспільство. Глобальний інформаційний простір. Засоби масової інформації. Медіаграмотність. Соціальні мережі. Спам. Фейк…
Це перелік тих понять, про які ми говорили під час виїзного методично-інформаційного дня «Інформаційна екологія бібліотеки: пошук і створення достовірної інформації», що проходив у КЗ «Жмеринська ЦРБ ім. В. П. Вовкодава».

Здавалось би екологічний місячник – і тут інформаційне суспільство. Але сучасна бібліотека відкрита система, соціальний інформаційний центр.
У глобальному інформаційному просторі вона стає тією установою, яка може об’єднати громадськість щодо вирішення важливих соціальних проблем, через надання інформації та визначення достовірної інформації.

Як спростити процес пошуку необхідної інформації, як правильно нею скористатись про це розповідали бібліотекарям Жмеринщини фахівці «Тімірязєвки» Тетяна Кристофорова, Наталія Мамчур, Лариса Борисенко. Олена Ткачук
провела присутнім тренінг-практикум щодо використання соціальних мереж, зокрема Фейсбуку як дієвого засобу популяризації та рекламування бібліотечної діяльності, а ще познайомила всіх з актуальною темою сьогодення – медіаграмотністю та як розпізнавати фейкові публікації.



Немає коментарів:

Дописати коментар