12 січ. 2017 р.

Методичний щоденник здачі звітів роботи бібліотек області за 2016 рік




12 січня 2017 року –  четвер


Мережа публічних бібліотек Томашпільського району становить 29 самостійних закладів (ЦРБ, РДБ фінансуються з районного бюджету, 27 бібліотек – з бюджетів селищних і сільських рад), в яких бібліотечні фонди передані на бюджети власників, а саме, відповідні селищні і сільські ради. Окрім того, викликом для мережі бібліотек району у 2017 році є вже утворенні  ОТГ: Вапнярська селищна об’єднана територіальна громада, в межах якої функціонує Вапнярська селищна бібліотека (зона обслуговування –8651 особа), Колоденська сільська бібліотека (зона обслуговування – 512 осіб);Томашпільська селищна об’єднана територіальна громада, в якій на сьогодні  є Томашпільська ЦРБ та РБД, Томашпільська селищна бібліотека (зона обслуговування – 5586 осіб), Горишківська сільська бібліотека (зона обслуговування – 379 осіб), Нетребівська сільська бібліотека (зона обслуговування – 632 особи), Раківська сільська бібліотека (зона обслуговування –  1079 осіб).
   У минулому році публічні бібліотеки Томашпільського району обслужили на 226 користувачів менше, ніж у 2015 році, але  книговидача і відвідування зросли. Для сільських бібліотек місцевими радами придбано 8 комп’ютерів. 
У районі комп’ютеризовано 86% бібліотек.
Методичними родзинками 2016 року для бібліотек стали:
·       районний огляд - конкурс сільських бібліотек на кращу організацію національно- патріотичного виховання в бібліотеках «Я стверджуюсь! Я утверждаюсь!». Конкурсні роботи сільських та селищних бібліотек розглядались в наступних номінаціях :
-          «Книги,  як  літопис бою» ( популяризації книги військово- патріотичної тематики»
-          « Час вибрав їх» ( сучасні події)
-          «Наша пам’ять душі основа, нам війну не велить забуть» (електронна презентація)
-          « Браво» ( кращий масовий захід бібліотеки).
Переможцями  конкурсу стали Антонівська, Вилянська, Жолоб’янська, Рожнятівська сільські бібліотеки;
·       участь в онлайн-режимі бібліотекаря Яришівської сільської бібліотеки Чубатюк Вікторії у Міжрегіональному ярмарку-конференції «Сільські бібліотеки. Нові моделі обслуговування громади».

Немає коментарів:

Дописати коментар