11 лют. 2016 р.

«Ніщо не вічне, багато що тривале,
кінець у всього різний, але все,
що має початок, має і кінець». 
 Сенека


Повна здача звітів про діяльність бібліотек області ще за горизонтом, бо ВЕЛИКИЙ «ЕСМаР» ще не відкритий, а традиційне наше видання «Статистичний експрес «Бібліотеки Вінниччини 2014-2015 рр.» виставимо на сайті Бібліотеки сьогодні-завтра. Але попередньо варто проанонсувати, що мережа у нас знову зменшилась, але то нічого. Адже якщо бути чесним, то половина з цих ліквідованих у 2015 році книгозбірень вже декілька років не працює. І тут прозорий, електронний, чесний «ЕСМаР» допоміг! 

Хвалімо Його! 

А поки, що печально-сумненька цифрова констатація, що у 2015 році з плюсом до 2014 року всі основні показники за кількістю користувачів, книговидач та відвідувань виконали лише ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва, ОБД ім. І.Я. Франка, Гайсинська, Крижопільська, Шаргородська ЦБС та Вінницька МЦБС, Калинівська, Козятинська, Могилів-Подільська, Мурованокуриловецька ЦРБ та м. Ладижин. 

Респект Колективам! 

Перечитала «Текстові звіти»... багато спільно-одинакового, прісненько-заїждженого. Привертає увагу і зацікавлює: вуличні акції Жмеринської ЦРБ, власні проекти Крижопільської ЦБС, клуб «Діалог поколінь» Тульчинської ЦБС, багатство і різноманітність книжкових виставок Калинівської ЦРБ. 

І ще фото із заходів... переважно дитяча і молодіжна аудиторії в бібліотеках. 

Подумати і подискутувати варто на цю тему на зональних семінарах. 

Пропозиції, Колеги!

Немає коментарів:

Дописати коментар