11 квіт. 2012 р.


Є два способи жити:
ви можете жити так - ніби чудес не буває
і  можете жити так -  ніби все в цьому світі є дивом.
Альберт Ейнштейн
    Кожному істинному бібліотекарю дуже близький вище процитований шостий,  з десяти золотих уроків Альберта Ейнштейна  відношення до своєї роботи.   Підтвердженням цього, у березні цього року, стало і заняття «Творчого майданчика  сільського бібліотекаря» на базі Дашівської бібліотеки-філії Іллінецької ЦБС, в якому прийняли участь 27 сільських бібліотекарів зі всієї області.
 
  Спочатку завідуюча бібліотекою - філією  Олена Демченко розповіла про новий  інший рівень можливостей бібліотечно-інформаційного обслуговування та нові послуги бібліотеки, які з’явилися в результаті реалізації грантового проекту програми «Бібліоміст» фундації Біла і Мелінди Гейтс. Наголосила, що зі створенням у бібліотеці Інтернет-центру з безкоштовним доступом до всесвітньої інформаційної мережі збільшилась кількість користувачів і відвідувань бібліотеки, а також розширились можливості отримання різної інформації як для користувачів так і для бібліотекарів. Продемонструвала блог бібліотеки, який носить назву «Спілкуючись розвиваємося» (Режим доступу: htt:/dashevbibl.blogspot.com) та виконанні в програмі Power Point веб-бібліографічні рекомендаційні  списки «Організовуємо свято», «Вишивка», «Дашів, історія рідного селища».
    Тему практичної організації роботи бібліотекияки як центру регіональної інформації розкрила бібліотекар Віра Позиченюк, а з роботою дитячого клубу «Краєзнавець» при бібліотеці розповіла бібліотекар Любов Дяненко та його юнні учасники.
   Живий інтерес і обговорення викликала розповідь бібліотекаря Оксани Продовус «Грані краєзнавчої діяльності Дашівської бібліотеки». Особливо учасників навчання зацікавили рукописні матеріали з історії і сьогодення Дашова та їх систематизація. Адже такі документи зберігаються майже в кожній сільській бібліотеці області.
    Не залишилися без уваги і так звані «самвидави». бібліотеки». Серед них: праці місцевого краєзнавця І.В.Пилипчука «Окраса Поділля», «Становище селян та селянські рухи на Східному Поділлі», «На берегах Собу»; Л.Буртної «Дашів – квітка на камені»; збірник творів присвячених відродженню могили в урочищі «Бакаї» «Пробудження пам’яті»; Є.Шаповалової «Весільні пісні Дашівщини»; поетичні збірки Г.І.Денисюка «Я виріс над Бугом…», «Не хочеться іти у осінь» та Н.Н.Пашківської «Вірте в чудо».
   На згадку про  мальовниче селище кожний учасник отримав, підготовлений бібліотекою путівничок «Вас вітає Дашів».
   І на останок відвідали Михайлівський храм, який побудований у 1764 році і є сакральним пам’тником Подільської школи дерев’яної архітектури.







1 коментар: