9 серп. 2024 р.

Новенький starting



Сьогодні Всесвітній день книголюба! ВІТАЄМО!


! і в честь свята НМВ, нарешті, започатковує щотижневу рубрику «Цікавинки бібліоконтиненту Вінниччина». Публікації базуватимуться на моніторингу сторінок публічних бібліотек мережі «Фейсбук», відповідно за наявності якісної фотографії . Тож період 4- 9 серпня 2024 року.
4 серпня виповнилося 170 років від дня народження Марії Костянтинівни Заньковецької – української акторки і театральної діячки, провідної зірки українського театру кінця ХІХ і початку ХХ століть. З нагоди ювілею акторки в КЗ «Липовецька публічна бібліотека» проведено мистецьку хвилинку «Легенда українського театру».
Барська публічна бібліотека підготувала виставку-присвяту «Марія Заньковецька: легенда українського театру».
До 205-річчя від дня народження (7 серпня 1819 р.) видатного українського письменника, фольклориста, етнографа, перекладача і громадського діяча Пантелеймона Олександровича Куліша в Барській публічній бібліотеці експонується книжкова виставка-портрет «Пантелеймон Куліш-письменник, етнограф, громадський діяч».

В приміщенні КЗ Гніванська публічна бібліотека вчилися створювати оберіг та символ врожайності – Дідух.
Під час святкування Дня міста у Жмеринці відбулося нагородження призерів та переможців творчого конкурсу мініатюр, який проводиться уже третій рік і присвячений пам’яті легендарного земляка Михайла Маслюка, чиє ім’я занесене до Книги рекордів Гіннеса. Започаткували даний конкурс Управління культури і туризму Жмеринської міської ради спільно з КЗ Публічна бібліотека Жмеринської міської ТГ, щоб зберігати і примножувати славу про Михайла Маслюка.
У КЗ «Дашівська публічна бібліотека імені Йосипа Позичанюка» було проведено чергове засідання мовного клубу «Мова єднає», присвячене святу Преображення Господнього.

У Гнатківській сільській бібліотеці-філії Томашпільської ТГ відбулась інформаційна зустріч, під час якої присутні дізналися про можливості розвитку власної справи, про перспективи розвитку туризму в громаді та про потенціал крафтової продукції.

У центрі активності громадян Іллінецької ММБ було проведено восьмий захід з психосоціальної підтримки дітей волонтерами Товариства Червоного Хреста України «Друзі та сім'я».



 

Немає коментарів:

Дописати коментар