1 квіт. 2021 р.

І знову заняття віртуальне, але ж про реальне

 

31 березня 2021 року в он лайн форматі на платформі для відео конференцій «Zoom» Вінницька ОУНБ ім. К. А Тімірязєва провела Школу керівника бібліотеки «Комунікація. Компетентності. Досвід» на тему «Публічна бібліотека в соціокультурній інфраструктурі громади: регіональні формати». Заняття школи відкрила Сеник Лариса Борисівна, директор ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва, яка ознайомила учасників з особливостями та результатами роботи публічних бібліотек області у 2020 році.

Лариса Борисівна запросила до вітального слова Ольгу Миколаївну Дернову, начальника управління культури та креативних індустрій Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації. Ольга Миколаївна акцентувала на важливих питаннях розвитку закладів культури в умовах завершення реформи децентралізації. Вона охарактеризувала стан комп’ютеризації бібліотек області та розповіла про проєкт Міністерства цифрової трансформації України, в рамках якого 150 бібліотек області отримають по 2 комп’ютери.

 У своєму виступі Побережна Тетяна Іванівна, голова Вінницької  обласної організації професійної спілки працівників культури, депутат обласної ради наголосила на дотриманні законодавства при передачі бібліотек у комунальну власність територіальних громад, а також на аспектах проходження працівниками атестації при зміні засновника (власника).

Головний спеціаліст з питань бібліотечної справи відділу культурно-мистецьких установ управління культури та креативних індустрій Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації Пасека Галина Анатоліївна говорила про важливість дотримання соціальних нормативів при формуванні базової мережі бібліотек територіальних громад.

 «Просування і промоція читання як ключові цінності публічної бібліотеки» – таку назву мала консультація Кравченко Світлани Миколаївни, головного бібліотекаря науково-методичного відділу Національної бібліотеки України ім. Ярослава Мудрого. 


    Світлана Миколаївна ознайомила            бібліотекарів з основними положеннями   Стратегії розвитку читання на 2021-2025 рр. «Читання як життєва стратегія».





Галина Миколаївна Слотюк, заступник директора з наукової роботи та інформатизації ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва розкрила роль бібліотечної статистики для оцінки ефективності роботи бібліотеки.

А прикладний формат її прояву висвітлила Марченко Тетяна Миколаївна, завідувачка науково-методичного відділу ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва.






Про стан справ з організації функціонування публічних бібліотек у територіальній громаді розповіли у своїх  виступах:

 Нагірняк Валентина Петрівна,
директор КЗ «Публічна бібліотека Томашпільської селищної ради»; 

Болюх Олена Борисівна, директор КЗ «Публічна бібліотека Крижопільської селищної ради»;


Беженар Алла Олександрівна, директор КЗ «Публічна бібліотека Городківської сільської ради»;


Янчук Оксана Михайлівна, директор КЗ «Публічна бібліотека Якушинецької сільської ради». 

Підсумки роботи Школи підбили Сеник Лариса Борисівна та Марченко Тетяна Миколаївна.






Немає коментарів:

Дописати коментар